Tanıtım
Hakkımızda
Son yıllarda genetik ve biyoloji alanında yaşanan gelişmeler, tarımsal üretime yeni yaklaşımlar kazandırarak biyoteknolojinin tarımda uygulanmasını sağlamıştır. Ziraat fakültelerinin temel faaliyet alanı kültür bitkilerinin ve çiftlik hayvanlarının gelişen ve değişen çevre ve pazar şartlarına göre ıslahını sağlamaktır. Bunları yaparken geleneksel ıslah yöntemlerinin yanında modern ıslah yöntemlerinin kullanımı günümüz şartlarında zorunlu hale gelmiştir. Tarımsal Biyoteknoloji, ıslah yaparken moleküler düzeyde, hedefe yönelik, daha kontrollü uygulamalar ile güvenilir, çevreci ve ekonomik üretimi amaçlamaktadır. Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, moleküler biyoloji ve genetik, genomik ve proteomik, moleküler ıslah, bitkilerde genetik transformasyon teknikleri ve genetik değişimlerin tespit edilmesi, doku kültürü teknikleri konusunda uygulamalı eğitimler gerçekleştirerek, hem ülkemiz hem de dünya genelinde tarımsal biyoteknolojinin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.
In recent years, developments in the field of genetics and biology have provided new approaches to agricultural production and have enabled the application of biotechnology in agriculture. The main field of activity of agricultural faculties is to provide breeding of cultivated plants and farm animals according to developing and changing environmental and market conditions. In doing so, the use of modern breeding methods has become mandatory in today's conditions in addition to traditional breeding methods. Agricultural Biotechnology aims at reliable, environmentally friendly and economical production with targeted, more controlled applications at the molecular level while breeding. The Department of Agricultural Biotechnology aims to contribute to the development of agricultural biotechnology both in our country and around the world by providing practical training on molecular biology and genetics, genomics and proteomics, molecular breeding, genetic transformation techniques in plants and detection of genetic changes, and tissue culture techniques.
Arş. Gör. SEDRİYE ÇATKIN
Güncelleme : 28.11.2024 13:37:51